Politie Oost-Brabant

Weer in balans met de moestuinremedie

Heb jij een heftige gebeurtenis meegemaakt tijdens je werk? Of ben je al een hele poos uit de running en zit je niet goed in je vel? Wil je meer energie en verbinding met anderen maar je weet niet hoe?

Hoe fijn is het als jouw verhaal er mag zijn? Als er een plek is waar je naar toe kunt en waar niet zoveel hoeft. Een rustige, veilige plek om ook de zinnen wat te verzetten.

Aan de voet van de Loonse- en Drunense Duinen, in het buitengebied van Kaatsheuvel, ligt onze moestuin. Hier bieden wij je de gelegenheid om in balans te komen. De moestuin en de dieren die er zijn dragen daar aan bij, net als de boer en de boerin die hier in de moestuin werken. Je kunt ze helpen en zij zullen jou helpen. Er moet niets en er kan veel zodat je in je eigen tempo weer op kracht komt.

Wie zijn deze boeren?

Wie zijn deze boeren?
Wij zijn Peter Timmermans en Angelique Verhoeven. Wij zijn hartenboeren. Na een reeks traumatische gebeurtenissen in ons leven gingen we op zoek naar meer rust, eenvoud en werken in de natuur. We vonden een stukje land waar we met hart en ziel groenten en fruit gingen verbouwen. Hier zijn wij beiden hersteld door ons over te geven aan het ritme van de natuur en haar seizoenen.

Wij geloven in de kracht van de natuur en in het zelfhelend vermogen van het lichaam. Daarna groeide de behoefte om, politiecollega’s van Peter maar bijvoorbeeld ook oud-collega’s, te helpen die een moeilijke periode doormaken. Voor medewerkers en oud-medewerkers van de Politie Oost-Brabant, die langdurig ziek zijn of PTSS hebben bieden wij je een dag aan, om je te helpen weer in je kracht te komen. De groepsgrootte is 4 personen per dag.

Invulling van de dag

9.30 uur
Drinken we samen koffie of thee en leren we elkaar een beetje kennen. Als je zin hebt, help je mee in de tuin, rond de klok van 11.00 uur verzamelen we dan de lunch uit de moestuin om die samen in de keuken te gaan bereiden.
12.00 uur
Als de tafel is gedekt, eten we ons middageten, bij mooi weer buiten, waarna we samen aan de afwas gaan. In de middag kan er gewandeld worden in het bos of duingebied rondom de tuin met huishond Juul, en is er gelegenheid om iets creatiefs te doen of juist de stilte op te zoeken middels een korte meditatie. Voor alles geldt, er moet niets, er kan veel. Jij hebt de regie.
14.30 uur
Rond de klok van tweeën blikken we even terug op de dag waarna we om 14.30 uur afsluiten. Peter is alle dagen m.u.v. vrijdag van 9.30 u tot 14.30 u aanwezig. Angelique is aanwezig op maandag en woensdag van 9.30 tot 12.30 u en dinsdag en donderdag van 9.30 tot 14.30 u.
Bij mooi weer spelen onze kinderen in de buurt van de moestuin op woensdagmiddag.

Voor (oud) politiecollega’s zijn geen kosten verbonden aan deze dag. Heb je interesse meld je dan aan bij: info@hartenboeren.nl.