Thuisplek in de natuur

Een jong voedselbos

Wij, zijn Peter Timmermans en Angelique Verhoeven. We leven met het ritme van de seizoenen en met respect voor de natuur. Waarom? Het brengt rust, voldoening en levensgeluk. Door het stap voor stap realiseren van een voedselbos moedigen we mensen aan en inspireren we om daar waar nodig de verbinding met de natuur te herstellen onder andere door zelf te herstellen. Wil je meer weten over wie we zijn en wat ons beweegt. Kijk dan de docu-film op deze website.

Sinds maart 2020 vormen we een voormalige landbouwakker om tot voedselbos. Een voedselbos is een slim ontworpen ecosysteem waar bomen, struiken en planten door elkaar heen staan. Een van de voordelen van een voedselbos is samen te werken met het land en op die manier een nieuwe vorm van landbouw te ontwikkelen. Een eetbaar bos vol noten, bessen en vruchten waar kippen scharrelen die bijdragen aan een gezonde bodem. De aangeplante haag van meidoorn, sleedoorn en hondsroos biedt bescherming tegen de wind en dient straks als broedplaats voor allerlei vogels.
Er wordt geen gebruik gemaakt van kunstmest of pesticiden. Een volwassen voedselbos is beter bestand tegen weersinvloeden en plagen door de hoge diversiteit en verwevenheid van planten, bomen en dieren die allerlei samenwerkingen aangaan met de bodem.

Hier wonen en werken we de komende jaren. In een Mongoolse Yurt ontvangen we mensen die met behulp van de natuur willen herstellen en hun innerlijk leiderschap willen versterken. We doen dit voor mensen binnen een organisatie als wel voor particulieren.

Voor ons gezin bouwden we een zelfvoorzienend TinyHouse van natuurlijke materialen. We vangen ons water op en filteren het zelf in een gesloten systeem. We composteren zo veel mogelijk en brengen dit terug op het land. We zijn niet aangesloten op het riool en maken geen gebruik van het waterleidingnetwerk.

Wil je weten hoe jij in jouw leven stappen kunt zetten, neem dan contact met ons op.