Over ons

Voedselbos: werk in uitvoering

Wij, zijn Peter Timmermans (Pietje) en Angelique Verhoeven. We kweken met hart en ziel en met respect voor de natuur. Op zoek naar meer rust, eenvoud en werken in de natuur realiseren we stap voor stap een voedselbos waar mensen die geestelijk en lichamelijk uit balans zijn, de kracht van de natuur kunnen ervaren. Wil je meer weten over wie we zijn en wat ons beweegt. Kijk dan de docu-film op deze website.

Het is ons plan, een voedselbos aan te leggen, waar wonen en werken in het bos samenkomen. In een Mongoolse Yurt ontvangen we straks mensen en voor ons gezin wordt een zelfvoorzienend TinyHouse gebouwd van natuurlijke materialen. We vangen ons water op en maken gebruik van de zon door middel van ramen en zonnepanelen op het zuiden.

In het voedselbos zijn we zo veel mogelijk zelfvoorzienend in fruit, groenten en eetbare bloemen. Een rijdend kippenhok wordt iedere dag verplaatst zodat de kippen steeds genoeg rijke grond hebben om door te spitten. Bovendien zijn hun uitwerpselen weer goed voor de vruchtbaarheid van de grond. We leven hier van en met de natuur met als doel de kracht van de natuur te ervaren voor een dieper besef dat we anders met de aarde dienen om te gaan, willen we haar doorgeven aan de volgende generatie.