Parel in de Moer

Nou, daar zitten we dan, Peter en ik, aan tafel met Jan en Bea. Mensen-mensen kun je ze noemen. Ze hebben een mooie buitenplek in de Moer die wij voor Hartenboeren kunnen gaan huren de komende jaren. Ze vinden het werk wat we doen, bijzonder en goed dat het er is. Er is een klik met deze mensen en ze zijn van goede wil. Dat is fijn en nodig omdat je vandaar uit samen kunt gaan kijken naar de mogelijkheden. Openheid, eerlijkheid en gelijkwaardigheid...zijn zo maar wat woorden die in me op komen, als ik terugdenk aan dat gesprek. En als ik heel eerlijk ben, voel ik ook een soort opluchting dat er veel 'goeie' mensen zijn in de wereld.
De afgelopen maanden zeiden we tijdens de ronde-tafel gesprekken met collega's; "Het zou mooi zijn als we in juni weten wat onze nieuwe plek wordt...."
Dat we deze parel in de Moer zouden vinden, overtreft onze stoutste dromen.

We gaan op onze huidige plek in Kaatsheuvel eerst eens lekker genieten van de oogst want de moestuin ligt er prachtig bij. De blauwe bessen beloven een mooie, rijke oogst in juni èn de peulen reiken nu al tot heuphoogte. De uien schieten door, de kruiden ruiken heerlijk fris en ik verheug me op de bloemen die we hebben gezaaid. Ook collega's zonder groene vingers, zie je gaandeweg steeds enthousiaster worden in de moestuin. Dat wat zij hebben gezaaid steekt hun kopje boven de grond en zien ze met de week groeien.

terug