Off the grid

De term 'bevlogenheid' valt weleens als ik met mensen in gesprek ben. Maar ook 'met hart en ziel' iets doen...Wanneer het zo is, dat je iets met hart en ziel doet, dan ontstaan er dingen op een organische manier, als in een flow. In ons geval, met de ontwikkeling van Hartenboeren, lijkt de tijd rijp om mensen weer in contact te brengen met de natuur en ons plan komt in een stroomversnelling.
We denken na over het vormen van een stichting. De organisatievorm groeit als het ware achter de bezieling aan. Voor ons is dat de volgorde; de bezieling, het doen, de ervaring, de voldoening en dan pas de vorm. 'Het Westen' heeft vaak neiging om eerst de organisatie te bouwen, als een holle huls, waarin dan later de bezieling moet passen.

Mijn vader zei weleens: "Jonge, alles wa ge zelf kunt, gift de miste voldoening."

Zelf bouwen in harmonie met de natuur is een toekomstbeeld dat ik heb. En wat ik in mijn kop heb, heb ik niet in mijn kont. Ik ben er van overtuigd dat wij een manier van bouwen kunnen vinden die bij ons past en ook bij onze bestedingsruimte. Ik ben niet dol op banken en hypotheken en ik vind dat ik daar alle reden toe heb.
Een ecologische manier...één die goed is voor ons zelf, goed voor de ander en goed voor de natuur heeft een bepaalde eenvoud in zich. Ik hoef geen dure auto en geen nieuwe merkkleding. Dat brengt mij niks. Ik ben gezond, gelukkig en ik heb kinderen met het hart op de juiste plek. Als ze willen en kunnen studeren dan wil ik ze dat kunnen bieden. Veel meer wensen heb ik niet.
De rijkdom zit 'm in het geluk, de gezondheid èn de eenvoud. Ik heb me voorgenomen de mogelijkheden te bekijken van 'zelfvoorzienend wonen'. Off the grid, wordt het ook wel genoemd. Ik heb in mijn leven al zoveel tegengas gehad zowel van mensen als van gebeurtenissen. Die tegengas heeft me gebracht waar ik nu ben. Dat is al best een eind als je weet waar ik vandaan kom.

terug