Power of eight

"Daar waar mensen hun krachten bundelen kunnen wonderen gebeuren"
Met een klein groepje mensen, acht om precies te zijn, zijn we onze energetische krachten gaan bundelen. Eens per maand
komen we bij elkaar en eens per week zoomen we op afstand in op ons landje met behulp van een luchtfoto van het perceel.

Het idee is ontstaan bij Gerard, lid van de Power of Eight groep, na het lezen van het boek van Lynne McTaggart, het intentie effect, zij onderzocht als wetenschapper, wereldwijd, het effect van de kracht van groepen.

Dit is wat zij hierover schrijft:

***We zijn in staat om ons eigen leven en dat van anderen te helen en de wereld positief te veranderen.

Het effect van gedachtekracht neemt exponentieel toe als we onze gedachten bundelen in een kleine groep (vandaar 'The Power of Eight', hoewel een andere groepssamenstelling even krachtig kan werken). Lynne was zelf verrast van het enorme potentieel van het werken in kleine groepen: er bleek niet alleen een effect te zijn voor degene die de intenties ontving, maar de hele groep profiteerde van het spiegeleffect.


Met onze Power of Eight groep, spraken we onze intentie uit voor de aarde en specifiek voor het nieuw te vormen voedsel bos en het realiseren
van ons Hartenboeren-plan en met resultaat.

Er waren heel wat hindernissen te nemen, als het gaat om procedures en allerlei betrokken partijen. Het is best een uitdaging om ambtenaren te betrekken bij een plan wat zo ver buiten de gebaande paden gaat....Het is toch maar mooi gelukt. De gemeente verleende de vergunning. We zochten en vonden een vakkundige timmerman met een gaatje in zijn agenda èn interesse in zelfvoorzienend bouwen (een goede timmerman is schaars). Samenwerking met Natuurmonumenten was wenselijk en zij zijn gelukkig enthousiast en binnenkort gaan we met een groep vrijwilligers snoeihout verzamelen voor de afzetting van ons bos. Fakkels voor Vrede besloot de opbrengst van de Kerstavond-Fakkeltocht in Tilburg te schenken aan Hartenboeren om "Keet" (de mobiele keuken gemaakt van een oude schaftkeet) verder af te werken.

Wat het voor mij oplevert is een waardevolle groep mensen om me heen door wie ik me gesteund voel, die gelijkgestemd zijn en hun fijngevoeligheid inzetten. Mensen die in iedere vezel van hun wezen, weten dat de aarde onze steun hard nodig heeft èn daadwerkelijk in actie komen.

Nog een laatste hobbel.....

Wordt vervolgd.

terug