Kinderen in de moestuin

De zon staat hoog aan de hemel en collega's komen met hun partner en kinderen in de tuin. Als het zomervakantie is moet je het nuttige met het aangename verenigen en dus komen er gezinnen in de tuin. Een idee wat spontaan en gaandeweg ontstond.
Kinderen brengen zoveel; ze veroveren de hangmatten in de kersenboom of chillen in de kruiwagen. En ze willen werken;...blauwe bessen plukken voor de lunch, bomen klimmen, bramen scoren in het bos, courgettes verzamelen om er soep van te maken...

Een gezin wordt behoorlijk op de proef gesteld als papa of mama PTSS of een burn out heeft. Kinderen vragen zich af: "Hoe gaat het met papa? En met papa en mama samen?
Even een dagje onbezorgd spelen en vies worden en luieren...en ja...ook ruzie maken, het hoort er allemaal bij en het mag er zijn.

Ik ben dankbaar dat ik samen met hen van deze prachtige tuin mag genieten en van alle rijkdom die het land voortbrengt.
Wat zal ik dit stukske land gaan missen! Intuïtief weet ik dat mijn handen ook op andere plaatsen dienst kunnen doen voor Moeder Aarde...maar het gaat me toch aan het hart om deze plek los te laten. De mooie herinneringen neem ik mee. Zeven hele mooie jaren!

terug