Hoe een vrouw een droom vangt

Ik liep een poos geleden de mooie winkel van Mariëlle Schenk binnen in het centrum van Kaatsheuvel. Je kunt er persoonlijke cadeaus vinden en in haar winkel hangt een prachtige, grote dromenvanger aan het plafond. We raakten aan de praat en ik vertelde haar wat wij in het dagelijks leven doen en hoeveel voldoening het ons geeft om mensen binnen de politie te kunnen begeleiden in onze tuin. Herbelevingen en levensechte enge dromen zorgen bij politiemensen vaak voor nachtelijke onrust en dit werkt door overdag.

Een droomvanger is een prachtig symbool voor deze "boze" dromen want dat deze dromen er zijn dat horen we regelmatig.

Wij, Hartenboeren, willen ons net als de dromenvanger richten op de prettige dromen en op de mooie ervaringen.

Mariëlle vertelde mij dat zij in opdracht van Brandweer Nederland een reuze dromenvanger aan het maken was. De brandweer had binnenkort een congres in de Efteling over durven dromen en doorzetten.

Ik weet dat er moed voor nodig is en doorzettingsvermogen om je dromen te verwezenlijken en volgens mij geldt dit ook voor Mariëlle en haar winkel. Tijdens ons gesprek liet ze vallen dat de Brandweer na afloop van het congres de dromenvanger hoogstwaarschijnlijk zou gaan weggeven. Mariëlle zei enthousiast: "Ja, ik kan vragen of de Brandweer al een mooie bestemming heeft voor de dromenvanger. En ik kan hen natuurlijk vertellen over Hartenboeren?!"

Een paar weken later werd ik gebeld door Mariëlle: "Angelique, het congres van Brandweer Nederland is achter de rug. Zij hebben unaniem besloten om de dromenvanger aan Hartenboeren te schenken.

Dit is het verhaal over: Hoe een vrouw een droom vangt!

terug