Mijn eigen weg (Gedicht)

De hart stichting organiseerde deze week; 'de week van het hart', las ik ergens. Ieder jaar rond de feestdagen krijgt Peter een mooie kaart van een man die hij heeft gereanimeerd. De man is dankbaar dat hij het kan navertellen en zijn woorden raken me altijd. Terwijl ik de kaart lees herken ik mezelf erin. Ook mijn hartspier stopte ermee....een uur na de bevalling van ons eerste kindje. Deze ervaring heeft mij en ons gezin heel veel gebracht. De mooiste les die ik er uit leerde was om mijn hart te volgen en mijn eigen weg.....

***Mijn eigen weg

Ik pas me niet meer aan
T’is me duur komen te staan

Ik volg mijn hart
Al schreeuw je nog zo hard

“Waar zit toch je verstand!”

‘k zal nog 1 keer voor je zingen
want dan veranderen de dingen

Dan pas lijk je te snappen
Wat ik je al die tijd al zeg

Ik ga mijn eigen weg


terug